

Koekjes van zwarte olijven en witte chocolade
Dit koekje klinkt misschien nogal vreemd, maar het is enorm lekker! Walnoot, witte chocolade en zwarte olijven hebben een chemische verbinding met elkaar, waardoor ze goed samen passen.Voor dit recept gebruikt ik Spaanse Empeltre olijven van Tierra Lou, die ik zelf 24 uur droogde met behulp van een voedseldroger. Als je dit recept namaakt, koop dan kwalitatieve ingrediënten.Ben je benieuwd welke ingrediënten je ook perfect kan combineren? Check dan eens https://www.foodpairing.com/chefs/. Het is een app die ingrediënten op moleculair niveau analyseert en op die manier kan aangeven wat goed bij elkaar past!*Dit recept is geïnspireerd op het recept van 'INJOHNNYSKITCHEN'.*
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de walnoten, witte chocolade en olijven fijn.
- Doe de zachte boter in de mengkom van de keukenrobot en meng met behulp van de k-klopper. Voeg het ei toe na één minuut.
- Voeg alle andere ingrediënten toe als het ei en de boter goed gemengd zijn. (Gebruik hiervoor de deeghaak in plaats van de k-klopper.)
- Rol balletjes ter grootte van een walnoot en duw ze plat tot de dikte van je pink. (Platter kan ook als je heel krokante koekjes wilt.)
- Bak de koekjes af in de oven in 10 tot 15 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en serveer!
- Je kan de koekjes een paar dagen bewaren in een blikken doos.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.

