Ga naar de inhoud

BBQ Brownie

  • door
RookPluim

BBQ brownie

Chocolade brownie van de barbecue, afgewerkt met olijfolie en vijgenchutney.
Porties: 4 personen
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans, BBQ

Ingrediënten
  

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el siroop of honing
  • 2 eieren
  • 2 druppels vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Olijfolie Tierra Lou – Dona Luisa
  • Fleur de sel of grof zeezout

Method
 

  1. Bereid een barbecue met deksel voor om indirect te garen op 200°C.
  2. Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en siroop in een pannetje. Zet het op een open barbecue (lage temperatuur) en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten.
  3. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  4. Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot een egaal mengsel.
  5. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng tot de ingrediënten zijn opgenomen.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. (Of ingevette dutch oven)
  7. Bak de brownie 25 minuten op 200°C.
  8. De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.
  9. Schep de warme brownie in kommetjes. Werk af met olijfolie, fleur de sel en vijgenchutney.

Notities

Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept